Robotic Accounting in de praktijk

Hoe werkt Robotic accounting?

Inkoopfacturen worden via Scan & Herken verwerkt. Een klant ontvangt een factuur van zijn leverancier in zijn mail en stuurt vervolgens de mail door naar de administratie. De factuur komt vervolgens automatisch in de boekhouding en wordt vervolgens verwerkt. Verkoopfacturen worden eventueel met het boekhoudprogramma gemaakt en staan daardoor direct in het verkoopboek. Indien een ondernemer met andere software zijn facturen maakt en die mailt naar zijn klant, dan komt de verkoopfactuur ook via Scan & Herken in de administratie terecht.

administratiekantoor Schouwen duiveland

Wat zijn de voordelen?

Door het gebruik van Robotic accounting maakt u gebruik van de volgende voordelen:

  • Bankmutaties komen automatisch in de boekhouding terecht. Op basis van de nieuwste technologie (PSD2) geschiedt dit zelfs meerdere keren per dag.
  • De algoritmes zorgen ervoor dat in- en verkoopfacturen automatisch worden herkend en dat bankmutaties automatisch worden afgeletterd op de openstaande facturen.
  • Daarnaast kunnen bij het verwerken van bankmutaties andere slimme herkenningen worden toegepast. Bijvoorbeeld de herkenning van het betalingskenmerk van de Belastingdienst. Veel IB-ondernemers betalen via de zakelijke rekening de maandelijkse bedragen van de IB/PVV en de Zorgverzekering, maar ook Motorrijtuigenbelasting en andere belastingen. Door het toevoegen van het RSIN/BSN kunnen deze betalingen worden gekoppeld aan de betreffende grootboekrekeningen. Dit zorgt voor een enorme tijdwinst bij het verwerken van de bankmutaties.

De robot zal de rol van de mens niet overnemen. De robot is een hulpmiddel die op basis van machine learning en slimme algoritmes het handmatige werk automatiseert.

Wat is onze rol hierin als accountant?

De accountant ziet vanuit zijn Dashboard de werkvoorraad van de Basis elementen van de administraties. Door vanuit het Dashboard te navigeren naar de onderliggende administratie kan de werkvoorraad dagelijks worden bijgewerkt.

De robot zal de rol van de mens niet overnemen. De robot is een hulpmiddel die op basis van machine learning en slimme algoritmes het handmatige werk automatiseert. De mens zal de robot controleren en bijsturen. De robot is een verlengstuk, maar zal de mens niet vervangen.

Scroll to Top